Представљен досадашњи рад и планови „Леонија“

Компанија „Леони“ је представницима Националне службе за запошљавање – Филијала Краљево, Регионалне привредне коморе Моравичког и Рашког управног округа, Регионалне агенције за просторни и економски развој Рашког и Моравичког округа, Школске управе Краљево, Факултета за машинство и грађевинарство Краљево, Центра за социјални рад Краљево, Удружења инжењера и техничара „Добривоје Божић“, Службе за управљање пројектима и локално-економски развој односно Савета за запошљавање, Канцеларије за младе, организације Хелп, Praxis-а, Удружења „Руке пријатељства“, омладинских задруга „Дуга“ и „Копаоник“, Aгенције MG GROUP HR SERVICESMANPOWER… представила досадашњи рад у нашем граду, али и планове везане за запошљавање у предстојећем периоду. Компанија планира да  у Краљеву запосли укупно 7.000 лица, а план је да у што краћем року запосле још 1.000 нових радника.

 У фабрици у Краљеву тренутно ради 4.330 радника, а функционисање компаније предстваљено је како на глобалном тако и на локалном нивоу, односно фабрикр у нашем граду. С циљем да са релевантним институцијама креира партнерство и заједно ради на остварењу поланова, објашњено је који су бенефити запошљавања у „Леонију“, шта ова компанија нуди у којој су фази развоја различити пројекти и зашто су им потребни додатни људи,.

Према речима градоначелника Краљева др Предрага Терзића, отварање фабрике „Леони“ је у потпуности променило живот у Краљеву. Он је истакао да је састанак са представницима „Леонија“ и презентација компаније прилика за разговоре о даљем развоју „Леонија“, али и о даљем развоју Краљева.

„Четири хиљаде и три стотине краљевачких породица сваког месеца прима редовну плату у „Леонију“. Њихов кућни буџет је зато већи, али је већи и буџет Града Краљева. Зато што имамо све више новца по основу наплаћеног пореза на зараде, можемо да градимо нове километре асфалтних путева, нове километре водоводне и канализационе мреже, да реконструишемо улице и тргове. Зато наш град из дана у дан напредује“, рекао је градоначелник истакавши задовољство због састанка са новим директором „Леони Србија“ Милошем Манићем и његовим сарадницима, додајући и да се организују редовно састанци са директором краљевачке Филијале Националне службе за запошљавање, представницима Школске управе Краљево, Регионалне привредне коморе Моравичког и Рашког округа.

„ „Леони“ функционише успешно и представља стабилну компанију која радницима пружа сигурну, стабилну месечну зараду, која никако није на нивоу мнинималца, и омогућава преквалификацију, тако да сам образовни профил радника није толико битан јер имамо одличан тренинг сектор који омогућава преквалификацију за наше потребе. „Леони“ је компанија која пружа развојне могућности како за директне тако и за индиректне раднике компаније“, казао је директор „Леони Србија“ Милош Манић захваливши Граду на подршци и изразивши наду да ће, заједничким снагама, успети да унесу још живота, донесу још посла у Краљево и наставе пут успеха.

„Запослење у ‘Леонију’ нуди модерно, врло пријатно и лепо радно окружење. Људи раде у тимовима, са фантастичном енергијом, постоји систем бонуса – за ефикасност и квалитет. Наша компанија се препознаје и разликује од других по томе што даје прилику свима, јер нуди комплетан систем обуке унутар свог школског центра и невероватне прилике за напредовање и даље усавршавање“, поручила је директор људских ресурса компаније „Леони“ Јелена Спасић.

Према речима директорке краљевачке филијале Националне службе за запошљавање Снежана Прелић, циљ оваквих састанака је пружање максималне подршке компанији „Леони“ кроз информисање кандидата заинтересованих за рад у фабрици.

„Од 2018. године, од када компанија ‘Леони’ постоји у Kраљеву, са евиденције Националне службе за запошљавање у Краљеву је информисано и упућено више од 11.000 радника. Тренутно у фабрици ради више од 4.000 радника и, по евиденцији Националне службе за запошљавање, око 60 одсто се и запослило“, рекла је Снежана Прелић.

У Србији скоро 14.000 радника је запослено у овој компанији. Фабрика у Краљеву је тренутно највећа фабрика унутар „Леони“ система у Европи. Поростире се на 60.000 m2, од чега је 45.000 производни део, а планирано је да у њој ради 7.000 запослених. Ова компанија има 147 фабрика у 18 земаља где је запослено 100.000 радника укупно.