Додељена захвалница Школској управи Краљево на Дан града

За изузетан допринос у успешном функционисању краљевачких основних и средњих школа, подизању квалитета наставе и афирмисању најбољих наставника и ученика, градоначелник града Краљева др Предраг Терзић уручио је захвалницу Школској управи Краљево на свечаној седници Скупштине града Краљева поводом обележавања Дана града 7.октобра. Захвалницу је испред својих сарадника и колега примила руководилац школске управе Краљево Бојана Маринковић.

У најави пре саме доделе, речено је да, сарађујући са локалном самоуправом, министарствима, образовним и културним установама и појединцима из области науке и образовања, Школска управа Краљево непрекидно ради на подизању нивоа опремљености школа, јачању капацитета школа и наставника и извођења на пут оформљених и образованих младих људи.

У протеклих пет година реконструисана је зграда Мaшинско-техничке школе „14. октобар“ и завршена је комплетна реконструкција ЕСТШ „Никола Тесла“. Изграђен је нови објектат ОШ „Свети Сава“ у Рибници и завршена је изградња фискултурне сале ОШ „Живан Маричић“ у Жичи. Реконструисане су фасаде три школе: Гимназије, Економско-трговинске школе, Шумарске школе и фискултурна сала ове школе.

У свом обраћању присутнима на свечаној седници, градоначелник др Предраг Терзић је истакао да је много урађено у области дуалног образовања и да сада велике краљевачке фирме сарађују са краљевачким средњим стручним школама. Према његовим речима, јако је важно да пратимо потребе привреде и да сарађујући са привредницима развијамо наше школство.

Осим реализације инфраструктурних пројеката и добре сарадње са привредом, приоритет је и стручно усавршавање наставника. Због тога су Школска управа Краљево и град Краљево покренули процедуру оснивања Регионалног центра за стручно усавршавање запослених у просвети.

Захваљујући поверењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја у Краљеву су ове година одржана два републичка такмичења из физике и математике. На крају сваке школске године Школска управа и градоначелник додељују признања ученицима и наставницима који остварују запажене резултате на такмичењима. Књиге и признања, традиционално се на обележавању школске славе Дана Светог Саве, уручују најбољим ученицима основних и средњих школа. Не заборављајући оне због којих се улаже у образовање, а који својим успесима промовишу своје школе и наш град и успостављени сараднички односи на свим нивоима, јесу кључни за успех у вођењу образовне политике Школске управе Краљево.