Краљевски град младости – „Матурски плес 2018“

И ове године матуранти краљевачких средњих школа, тачно у подне, окупили су се на Тргу српских ратника и извођењем „Матурског плеса“ послали поруку младости, љубави, пријатељства и толеранције. Девет стотина краљевачких свршених средњошколаца из девет средњих школа „плес четворки“ изводило је у исто време са  омладинцима  у шеснаест градова Србије, односно педесет градова из девет земаља широм Европе. Према речима организатора манифестације очекује се ново обарање Гинисовог рекорда, јер се прикључио и један турски град са пет хиљада плесача.

Руководилац Школске управе Краљево Бојана Маринковић и градоначелник Краљева др Предраг Терзић  честитали су матурантима завршетак средњошколског образовања, пожелели им успех у предстојећим матурским и пријемним испитима и уписима жељених факултета.

Круне на главама краљевачких матураната, које су током плеса на Тргу продаване за 100 динара, део су овогодишње хуманитарне акције прикупљања помоћи за суграђане Ксенију и Павла, који имају стопостотно телесно оштећење. Током плеса, и грађани Краљева су се, купивши круне за 100 динара, прикључили овој хуманој акцији.

Наш град је први у Србији, односно Србији и Црној Гори тада, започео „Матурски плес“, далеке 2005. године. Циљ овог највећег пројекта у Европи јесте промовисање толеранције, мира и пријатељства, повезивање младих кроз плес.