Пети јубиларни Сајам спорта у Краљеву

Овогодишњи и јубиларни пети Сајам спорта до сада је окупио највише краљевачке деце и око 40 излагача из света спорта. На Атлетском стадиону и спортским теренима крај Ибра,  деца, млади, али сви заитересовани Краљевчани имали су прилику да се упознају са разноврсном спортском понудом града, клубовима и њиховом традицијом, спортистима, али освојеним пехарима и медаљама на такмичењима.

Јавни тренинг за предшколце у оквиру акције „Спорт је важан да би био здрав и снажан“, тренинг утакмице женских и мушких кошаркашких, одбојкашких, рукометних екипа, тренинг утакмице фудбалера краљевачких клубова, јавни тренинг у оквиру акције „Жене у спорту“, тренинг трка за рекреативце, бициклистичка трка, трка за децу, јавни карате, џудо, бокс тренинзи за децу, као и гимнастика, тенис, представљање ауто-мото спорта, културно – уметнички програм, презентација Црвеног крста, били су део програма овог јубиларног краљевачког Сајма спорта.

„Деца из Краљева имају прилику да тренирају сваки спорт, а Град Краљево из године у годину помаже развој краљевачког спорта. Наравно, уз помоћ Града и уз помоћ спонзора, наши спортисти у претходних неколико година бележили су значајне резултате“, истакао је градоначелник Краљева др Предраг Терзић на отварању петог сајма који уз помоћ Града Краљева и Спортског савеза Србије, организује Спортски савез Краљева. Градоначелник је подсетио да је Град активно улагао у развој спортске инфраструктуре.

„Из године у годину, Град Краљево и Спортски савез надмашују сами себе. Наравно, простора за даљи раст овог сајма још има и пробаћемо да га, заједно, у наредним годинама подигнемо на још виши ниво. Данас сам видео сјајну слику из Краљева: присутан је велики број клубова и деце, што доказује да је Краљево, дефинитивно – град спорта“, нагласио је генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић, додавши да је и цела Србија земља спорта и земља талената.

„Циљ оваквих манифестација је да се што већи број деце, кроз мале сајмове спортова, укључи у спорт на локалном нивоу, да се клубови промовишу и да уз своју презентацију ‘приволе’ децу да дођу у њихове клубове. Ако само једно дете успемо да после Сајма „увучемо“ у систем спорта, ми смо победници, али верујем да је број деце која ће се већ сутра прикључити клубовима – далеко већи. Надам се да ће се, из године у годину, све већи број деце бавити спортом и тако заборављати на компјутере и све друго што је спорт ставило у запећак“, поручио је он.

Како је истакла руководилац Школске управе Краљево Бојана Маринковић, сваке године Школска управа учествује у организацији Сајма спорта у жељи да што више промовише спорт код ученика.

„Ове године су на Сајму били ученици трећег, четвртог и петог разреда основних школа. На иницијативу Спортског савеза Србије, одлучили смо да наредне године Сајам буде још масовнији и да организујемо Спортски дан за ученике од првог до четвртог разреда“, најавила је она.

„Организовањем овакве манифестације Спортски савез Краљева показује да је добро организован савез, који је препознат и на државном и на локалном нивоу. Али, најбитније је да су нас препознала деца која тек треба да почну да се баве спортом да би касније, спортским успесима, представљала наш град на најбољи могући начин“, казао је председник Спортског савеза Краљева Милош Симовић, који се захвалио свим спортским организацијама, клубовима и учесницима, поручивши да је задовољан овогодишњим сајмом јер је остварен рекордан број излагача и посетилаца.

Извор: Званичан сајт Градске управе Краљева