ПОДРШKА KРАЉЕВА УЧЕЊУ KРОЗ РАД

Потписан меморандум о развоју дуалног образовања

Током састанка градоначелника Kраљева др Предрага Терзића са привредницима који су већ у процесу дуалног образовања, потписан је и Меморандум о разумевању и успостављању партнерства за учење кроз рад.

Захваљујући сарадњи са Регионалном привредном комором Моравичког и Рашког округа, те овдашњом Школском управом, краљевачка локална самоуправа се укључила у реализацију пројекта под називом „Успостављање партнерстава у области дуалног образовања“.

Циљ је промоција праксе у предузећима – кроз успостављање партнерстава између фирми, школа, институција и социјалних установа – што би требало да допринесе већој запошљивости младих. Уједно, то је и прилика да ђаци са разних образовних профила учењем кроз рад стекну стручна знања, док предузећа могу да рачунају на обучене младе људе.

Током састанка градоначелника Kраљева др Предрага Терзића са привредницима који су већ у процесу дуалног образовања, потписан је и Меморандум о разумевању и успостављању партнерства за учење кроз рад, који руководилац Школске управе Рашког округа Бојана Маринковић оцењује као велики успех нашег образовања чији је циљ и да се смањи број незапослених, и да ученици кроз рад стекну компетенције како би лакше дошли до посла.

– Уговоре са послодавцима су потписали представници пет краљевачких стручних школа, а ми ћемо у сарадњи са Привредном комором наставити сличне активности јер дуално образовање већ постоји и у другим локалним самоуправама на територији за коју је надлежна Школска управа из Kраљева, па ће споразум бити проширен и на њих – закључује руководилац Школске управе Рашког округа Бојана Маринковић