Отворена 14. Национална конференција наставника

На отварању 14. Националне конференције наставника у Врњачкој Бањи, као представник Министарства просвете, науке и технолошког развоја, руководилац Школске управе Краљево, Бојана Маринковић рекла је да учећи о предузетништву ученици имају могућност да кроз креативност и иновативност своје идеје претворе у акцију. Учесници конференције били су наставници средњих школа из Србије, гости из Црне Горе и Републике Северне Македоније у чијим школама се спроводе образовни програми из области предузетништва и финансијске писмености.

„Циљ је да предавањима, обукама и радионицама наставници унапреде своја знања из области предузетничког образовања“, рекао је извршни директор организације „Достигнућа младих у Србији“, Дарко Радичанин, који је и организатор конференције. Потребна је подршка кроз образовање да би млади унапредили свој предузетнички дух и повећали шансе приликом запошљавања, казао је он.

„Једна од кључних компетенције ученика је развијање предузетничког духа који треба да се развија до краја обавезног образовања и да постане основ за даље напредовање“, истакла је руководилац Школске управе Краљево, Бојана Маринковић.

Национална конференција наставника „Достигнућа младих Србије“ је акредитован програм од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања. Ова организација је део мреже „Junior Achievement Worldwide“ чија мисија је припрема ученика основних и средњих школа за живот и рад кроз примену образовних програма из области предузетништва, пословања и финансијске писмености.