Захвалност након завршног испита и пробе државне матуре

Поштовани,

У претходном периоду успешно су реализоване све активности у вези са спровођењем завршног испита на крају основног образовања и васпитања и пробе државне матуре. 

Као руководилац Школске управе Краљево, исказујем велику захвалност свим професионалцима (директорима, стручним сарадницима, члановима школских комисија, одељењским старешинама, наставницима, супервизорима, дежурним наставницима, прегледачима, информатичким координаторима, просветним саветницима, лицима ангажованим у скенинг центру, саветницима-спољним сарадницима и другима), који су својим квалитетним радом допринели заједничком успеху. И поред тога што је завршни испит један од најзахтевнијих задатака са којим се суочавамо током школске године, имамо много разлога да будемо поносни на постигнуте резултате и реализацију завршног испита без већих проблема.

Својим сарадницима, просветним саветницима, захваљујем што су били велика подршка основним школама и што су допринели осигурању квалитета реализације и регуларности завршног испита.

Посебну захвалност исказујем директору ОШ „Јово Курсула“, који је, и ове године, обезбедио све потребне услове да скенинг центар функционишe беспрекорно. 

Похваљујем и колеге које су биле ангажоване у скенинг центру, зато што су учинили да још једном будемо поносни на квалитет овог сегмента завршног испита.

Директорима средњих школа изражавам захвалност на недавној успешној реализацији пробе државне матуре. Иако је спровођење пробе државне матуре релативно нова активност у гимназијама и средњим стручним школама, школски тимови показали су велику одговорност у обављању овог задатка.

Молим вас да моје изразе захвалности пренесете свим запосленима, који су на било који начин били укључени у процес планирања, припремања и реализације завршног испита на крају основног образовања и васпитања и пробе државне матуре, и без чијег ангажовања, преданости и и посвећености заједнички успех не би био могућ. 

С поштовањем,
Бојана Маринковић, руководилац ШУ Краљево
Министарство просвете