Одржани Такмичарски дани младих предузетника и иноватора

Да су знање, вештине и предузетнички дух врло важни у образовању показали су ученици школа које су учествовале на такмичењу младих иноватора и предузетника.

Дана 15. новембра у новој згради Гимназије у Врњачкој Бањи за учеснике такмичења организована је радионица посвећена изради бизнис плана. Том приликом срдачну добродошлицу пожелео је члан Општинског већа Врњачке Бање, Душан Стевановић.

Регионално такмичење Рашког округа младих за израду бизнис планова одржано је 17. новембра, а домаћин је била Гимназија у Врњачкој Бањи. Овај велики пројекат остварен је уз огромно залагање и подршку градоначелника града Краљева др Предрага Терзића, начелника Рашког управног округа, Небојше Симовића, и руководиоца Школске управе Краљево, Бојане Маринковић, због чега су им уручене захвалнице у виду Повеље Михајла Пупина. Признања су уручена и локалним самоуправама  Рашке, Тутина, Краљева, Врњачке Бање и Трстеника. Манифестацији је присуствовао и члан Општинског већа Душан Стевановић. Иницијатор такмичења је Савез проналазача Србије.

Екипе такмичара које су показале своје предузетничке компентенције су чинили ученици осмог разреда основне школе и првог разреда средње школе, вођени својим наставницима-менторима. Осамнаест основних и средњих школа са територије Рашког округа  показали су своју креативност, жељу да покажу колико су заиста на правом путу да успешно  реализују пословне планове.

Највише успеха имала је Гимназија из  Рашке. На другом месту били су ученици Основне школе „Меша Селимовић“ из Новог Пазара, док су трећепласирани били ученици Гимназије из Врњачке Бање. Специјалне награде за учешће на такмичењу добили су Основна школа „Јован Цвијић“ Сирча, Основна школа „Халифа бин Заид Ал Нахјан“ Дојевићи и Техничка школа из Тутина. Награђени су и најбољи беседничари: Дуња Антонијевић, Адна Јашаревић, Марко Николау и Димитрије Дмитровић.

Манифестација је имала такмичарски и едукативни карактер јер су организоване радионице за писање бизнис плана и надметање за најбољу презентацију плана. На такмичењу ученици су излагали своје беседе и за то су били посебно награђени. Захвалнице су добили и директори такмичарских школа и ментори.

Такмичарски дани младих предузетника и иноватора у Врњачкој Бањи протекли су у атмосфери коју су красили иновативност, такмичарски дух, сарадња и тимски рад. У сусрет неким новим пројектима, учесници и организатори такмичења  показали су да младалачка енергија будућих предузетника остаје нешто у шта треба улагати велике наде и очекивања.