Свечани пријем првака и предшколаца у ОШ “ IV Краљевачки батаљон“

„Од колевке па до гроба

најлепше је ђачко доба“

Некада давно ове стихове написао је Бранко Радичевић и генерације ђака су се увериле да је у овим стиховима права истина, али нажалост тек кад школу завршe.

Ове године, трећег септембра наша школа је  добила част да у животима ђака  првака свечано отвори ново поглавље – ђачко доба.

Са родитељима, бакама, декама и још понеким чланом породице поделили смо радост и узбуђење због њиховог  првог школског дана. Било је пуно узбуђења и суза радосница са свих страна.

У име школе и свих запослених, добродошлицу им  је пожелела  наша директорка Марина Вучинић, која се захвалила  родитељима што су своју највећу драгоценост поверили овој установи на чување,васпитање и образовање.

Прве школске осмехе на уплашеним лицима првачића потрудили су се да измаме њихови старији другари четвртаци, приредивши  им добродошлицу уз веселу приредбу препуну ведрих речи, песме и игре. Тако су прваци свечано пробили лед почетка школовања

Срећан и успешан почетак школске године за 63  предшколца односно будућих ђака првака који ће похађати три групе припремног предшколског програма у којима са децом раде три васпитача у различитим сменама пожелела је, помоћник директора, Сандра Радетић Вучетић, са надом  да ће се лепо дружити и исписати још једну страницу у овој школској години о којој ће највише говорити дечији осмеси и жеља за новим сазнањима.

 

 

 

 

И да, постоје две трајне вредности које можемо оставити својој деци, једна су корени, а друга крила…

Драги предшколци срећна вам школа била, срећна вам предшколска крила!