ОТВОРЕНА НОВА СПОРТСКА ХАЛА У ДОМУ УЧЕНИКА

 

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и градоначелник Краљева др Предраг Терзић, уочи почетка нове школске године,  свечано су отворили  новосаграђену спортску халу у Дому ученика средњих школа у Краљеву.

Свечаном отварању присуствовали су и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање и борачко- социјална питања Ненад Нерић, проф.др Ана Ланговић Милићевић, државни секретар у Министарсву просвете, науке и технолошког развоја, помоћници министра просвете, науке и технолошког развоја Споменка Симонић и проф.др Марија Кузмановић, посебни саветник проф.др Татјана Цветковски и Марина Хасановић, руководилац Школске управе Краљево Бојана Маринковић са сарадницим, начелник Одељења за послове ученичког и студентског стандарда тог Министарства,  народни посланик Зоран Бојанић,  директори основних и  средњих школа,  јавних предузећа и установа и  домаћин, директор Дома ученика средњих школа у Краљеву Драгутин Карановић.

Свечаним пресецањем врпце отворена је модерно опремљена хала са анексом укупне површине 1160 метара квадратних, коју ће, поред ученика који су корисници Дома, користити и бројни спортски клубови. Изградњу су  финансирали ресорно Министарство и локална самоуправа.

„Креирање политике уписа и нових модела установа је задатак Министарства и да у складу са потребама и временом испратимо оно што је привреди најпотребније“, навео је министар Шарчевић.

Градоначелник Краљева је истакао да се улагање у образовање вишеструко враћа:

„Улагање у образовање доноси најбоље приносе, зато су и локална самоуправа и Министарство просвете заједничким напорима успели да ову инвестицију доведу до краја“, рекао је градоначелник.

Директор Дома ученика Краљево Драгутин Карановић захвалио се овом приликом Министарству просвете и локалној самоуправи на подршци и рекао :

„Данас, када на почетку нове школске године наш Дом усељава нове станаре, отварамо спортску халу за чију изградњу смо имали велику помоћ Министарства просвете, науке и технолошког развоја и локалне самоуправе. Успех, кажу, настаје, када се сретну спремност и прилика.

Ми смо били спремни, а ресорно министарство, наш министар Младен Шарчевић и град Краљево – пружили су нам прилику да као Дом ученика средњих школа, младима понудимо и нове садржаје, на чему смо им неизмерно захвални. Министарство је обезбедило 45 милиона динара за изградњу хале, а локална самоуправа, је, без надокнаде, доделила земљиште и финансирала инфраструктурне прикључке“.

У новоизграђеној хали одиграна је и ревијална кошаркашка утакмица тимова Министaрства просвете и Дома ученика.