Одржан састанак са директорима основних и средњих школа

Дана 27.12.2022. године у Свечаној сали Градске управе Града Краљева одржан је састанак, којем су присуствовали директори основних и средњих школа са територије Града Краљева и општина Врњачка Бања и Рашка, руководилац и просветни саветници Школске управе Краљево.
Састанак је отворила Бојана Маринковић, руководилац Школске управе Краљево. Прва тема била је је превенција вршњачког насиља. Просветни саветник Владан Сеизовић подсетио је директоре школа да су неке од школа учествовале у пројекту „Школа без насиља“, те да школе имају на располагању корисне ресурсе из овог и других пројеката. Указано је на новине у пријављивању ситуација насилног понашања, које ће се од другог полугодишта обављати на платформи „Чувам те“. Школе су позване да Школској управи доставе питања и дилеме о коришћењу платформе. Директори школа представили су активности реализоване у претходном периоду. Просветни саветници понудили су стручну помоћ и подршку у осмишљавању планова превентивних активности, као и корисне материјале усмерене на превенцију насиља и управљање одељењем, који су настали у оквиру различитих пројеката.

На крају радног састанка предложено је да дежурство буде подигнуто на виши ниво у циљу веће безбедности у основним и средњим школама.