Одржан састанак посвећен плану уписа у средње школе са директорима средњих школа и представницима јединица локалне самоуправе, НСЗ и РПК

Дана 27.12.2022. године у Свечаној сали Градске управе Града Краљева одржан је састанак, којем су присуствовали директори средњих школа са територије Града Краљева и општина Врњачка Бања и Рашка, руководилац и просветни саветници Школске управе Краљево, Вукман Ракочевић и Живорад Јаћимовић представници јединица локалне самоуправе Краљево и Врњачка Бања, Снежана Прелић, директорка Филијале Краљево Нациoналне службе за запoшљавањe, Звонко Туфегџић, директор Регионалне привредне коморе Моравичког и Рашког управног округа и Ивана Марковић, задужена за развој дуалног образовања у Регионалној привредној комори.
Састанак је отворила Бојана Маринковић, руководилац Школске управе Краљево. Тема овог састанка била је израда плана уписа у средње школе за школску 2023/2024. годину. Директори школа могли су да од учесника састанка добију релевантне информације о броју ученика који завршавају осми разред, пројекцији кретања броја ученика за наредне четири године, стању на тржишту рада, потребама привреде, интересовању привредних субјеката за укључивање у дуално образовање и друге информације од значаја за израду предлога Плана уписа у средње школе. Директори средњих школа представили су учесницима састанка прелиминарне предлоге усвојене на нивоу школе. Већина школа предложила је да план уписа остане исти као и претходне године, док је неколико школа, ослушкујући потребе привреде, предложила увођење нових образовних профила за које очекују да ће ученици бити заинтересовани.