До великих шампиона уз „Мали сајам спорта“

Први „Мали сајам спорта“, одржан у Краљеву, граду спорта, започео је свој пут веома успешно. Након Зрењанина, Мионице, Новог Пазара и Крушевца, испред Нове хале спортова у краљевачком насељу Рибница, као и у хали, бројни малишани краљевачких основних школа, полазници спортских клубова и удружења, спортисти и бивши спортисти, тренери, спортски радници… врло заинтересовано и активно су учествовали у Сајму.

Кроз могућност да деца и практично пробају разне спортове, сајам је имао за циљ да их мотивише да здраво живе и да се више баве спортом. Најбољи примери онима који се можда још нису определили за, у складу са својим афинитетима, спорт у коме би могли да се остваре и постигну чак и врхунске резултате, или само проведу слободно време, били су њихови вршњаци који су већ чланови спортских клубова, друштава, удружења.

Тако се испред Нове краљевачке хале играо стони тенис, тенис, одбојка, фудбал, амерички фудбал, кошарка, карате, возио бицикл, били су ту и атлетичари, спортски пилоти… Као посебно интересантно, малишани су могли да виде и пехаре који следе као круна великих залагања и озбиљних тренинга. За оне који би да извагају који спорт да изаберу, било је и флајера са основним информацијама о клубовима, спортовима… Четрдесет различитих штандова имало је богату спортску понуду.