Вежба цивилне заштите у основним школама „Евакуација у случају земљотреса“

Поводом обележавања Међународног дана смањења ризика од катастрофа 13. октобра, представљена је вежба цивилне заштите „Евакуација у случају земљотреса“ директорима основних школа са територије града Краљева. Централна локација за њено одржавање биће ОШ „Свети Сава“ поменутог датума.

Према речима Здравка Максимовића из Одељења за послове цивилне заштите Градске управе Краљева, ове године је пажња усмерена на евакуацију осетљивих категорија у образовању, односно на особе које имају одређених потешкоћа. Због тога су важни планирање, извођење и едукација о вежби оваквог типа, рекао је он. Школе су добиле и одговарајући материјал за њено планирање и извођење.

„Нама је у образовању првенствени циљ квалитетно образовање ученика, али је такође од изузетног значаја безбедност ученика у школама. Из тог разлога, врло су нам важне едукације о поступању у ванредним ситуацијама, како за ученике, тако и за наставнике“, истакла је руководилац Школске управе Краљево, Бојана Маринковић.

Представљању вежбе присуствовали су представници Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије и Сектора за ванредне ситуације Рашког управног округа. Осим вежбе, представљени су  резултати пројекта који који се односи на сеизмичку отпорност објеката за образовање на територији Града Краљева. Руководилац Школске управе Краљево, Бојана Маринковић, захвалила се на сарадњи Одељењу за послове цивилне заштите Градске управе Краљева, Канцеларији за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије, Сектору за ванредне ситуације Рашког управног округа и директорима школа.

Бојана Маринковић, руководилац Школске управе Краљево