Министарка просвете у Новом Пазару

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић и представници локалне самоуправе Новог Пазара разговарали су данас о реализованим пројектима и будућим плановима за унапређење образовања у овом крају.

Министарка Ђукић Дејановић је након састанка у Градској управи обишла образовне установе које су у претходном периоду реконструисане и најавила да ће Министарство просвете и Влада Србије поџати будуће пројекте локалне самоуправе.

“Изградњом вртића (‘Наше дете’) ће бити поприлично решен проблем предшколског образовања, мада још преко 400 малишана чека обданиште.“, рекла је министарка.

Нихат Бишевац оценио је да је у претходном периоду пуно тога урађено у области образовања, наводећи реконструкције Гимназије, основних школа “Десанка Максимовић” и “Братство”, као и изградњу вртића “Наше дете”.

“Купили смо и плац, добијени су и локацијски услови, а до краја године очекујемо и грађевинску дозволу за основну школу у Шутеновцу. У наредној години нам предстоји да аплицирамо за средства за изградњу те школе. Њеном изградњом бисмо решили проблем преоптерећености Основне школе ‘Вук Караџић’ коју похађа 1.700 ученика”, рекао је Бишевац.

Делегација је, након састанка у Градској управи, отворила ИКТ Филм фест. оби[ла радове на изградњи вртића „Наше дете“, ОШ „Братство“ и Гимназију.