Додела награда „Др Ђорђе Радић“ најбољим ученицима средњих пољопривредних школа

Дана 15.07.2023. године у просторијама ОШ „Бане Миленковић“ у Новом Селу одржана је додела награда „Др Ђорђе Радић“ најбољим ученицима средњих пољопривредних школа у Србији, успостављене на иницијативу Академског одбора за село САНУ, Института за промену науке у пољопривреди, Пољопривредног факултета у Београду и Пољопривредног факултета у Новом Саду. Овогодишња додела награда „Др Ђорђе Радић“ одржана је у оквиру 11. манифестације „Смотра лепоте живота на селу“- „Прва бразда“ Ново Село.

Свака школа предложила је по једног ученика који су својим постигнутим резулатима у сваладавању наставе, односом према наставним обавезама, а посебно практичном применом најновијих научних знања допринео афирмацији пољопривреде у својој школи, чиме је заслужио да понесе ово престижно признање.

Додели награда присуствовао је проф. др Ивица Радовић, државни секретар у Министарству просвете, као представник министра просвете. овом догађају присуствовала је и Бојана Маринковић, руководилац Школске управе Краљево.

Државни секретар Министарства просвете проф. др Ивица Радовић честитао је ученицима 37 пољопривредних школа из целе Србије који су ове године награђени дипломом „Др Ђорђе Радић“. Говорећи приликом доделе награда на манифестацији „Смотра лепоте живота на селу“ – „Прва бразда“ Радовић је истакао улогу средњих пољопривредних школа у промовисању одрживе пољопривреде и заштите животне средине, као и значај практичне наставе у процесу усавршавања ученика.

Он је навео да кроз практичну наставу ученици имају прилику да примене стечено знање и развију вештине потребне за успешно вођење пољопривредних активности.

Драги ученици, честитам вам још једном на заслуженом признању и верујем да ће вам оно бити велики подстрек у даљем раду и развоју, као и да ће вам дело Ђорђа Радића бити трајна инспирација за нова постигнућа“, рекао је Радовић.