„Roma Company“ помогла сређивање школе „Иво Лола Рибар“

Обележавајући 30 година од оснивања, „Roma Company“ донирала је материјал за адаптацију и сређивања просторија, као и клима уређаје за ШОСО ‚‚Иво Лола Рибар“ у Краљеву.

Ланац малопродајних и велепродајних објеката – „Roma Company“ годинама послује са успехом у Краљеву, а као друштвено одговорна компанија, од оснивања, помаже заједници у којој послује.

У години када обележава свој јубилеј, ова компанија је донирала грађевински материјал из свог продајног асортимана, неопходан за уређивање и адапатацију просторија школе коју похађају деца са сметњама у развоју. Поред материјала, школи су донирани и клима уређаји за комплетну климатизацију просторија како би се деци и особљу школе омогућио пријатинији боравак у школи.

– Донација упућена Школи за основно и средње образовање „Иво Лола Рибар“ пример је свима који су у могућности и имају добру вољу да помогну раду ове установе. Град Краљево је овој школи пружио помоћ од милион динара за сређивање тоалета и подова у продуженим боравцима. Министарству просвете је изузетно важно да ученицима, наставницима и осталом стручном особљу пружи адекватне услове за извођење наставе. Одобрени су и продужени боравци за млађе и за старије разреде, чиме су ученици добили могућност боравка током дана уз надзор стручних лица, дефектолога и медицинских сестара – истакла је Бојана Маринковић, руководилац Школске управе Краљево.

Рома Цомпанy је овом донацијом дала светао пример инклузивне освешћености и бриге за најугроженије и најосетљивије чланове наше заједнице-децу са сметњама у развоју, оценила је Биљана Мандић Димитријевић, директорка ШОСО „Иво Лола Рибар“ и додала:

– Захваљујући овој донацији, унапређени су услови у којима ова деца проводе своје време посвећено васпитно-образовном процесу. У име свих запослених и у своје име „Roma Company“ захваљујем и желим много успеха у будућем раду.

Захваљујући донацији комплетно су окречене и освежене просторије у којима деца и запослени проводе значајан део свог времена, а уз несебичну подршку и помоћ ученика старијих разреда и особља школе, уређено је и школско двориште како би боравак напољу свима био пријатнији и угоднији.

„Желели смо да у години јубилеја пружимо помоћ свим локалним заједницама у којима послујемо. За ШОСО ‚‚Иво Лола Рибар“ издојено је 600.000 динара, а у низу акција које спроводимо поводом нашег јубилеја, у Краљеву смо засадили симболичних 30 стабала као поруку чврсте и снажне везе са локалном заједницом у којој послујемо дуги низ година“, поручио је Јовица Воштинић, руководилац Дистрибутивног центра „Roma Company“ у Краљеву.

Школа за основно и средње образовање “Иво Лола Рибар” из Краљева, која данас има 98 ученика, основана је шездесетих година XX века и име носи по предводнику студентског револуционарног покрета у Југославији и народном хероју Југославије, Иви Лоли Рибару. Основна делатност школе је образовање деце са сметњама у развоју.

Извор текста и фотографија: Портал Круг