28. Републичко такмичење ученика машинских школа

Свечаним отварањем у школском амфитеатру МТШ „14. октобар“ у Краљеву започело је 28. Републичко такмичење ученика машинских школа за трогодишње образовне профиле. Школа је угостила преко 200 ментора и ученика који ће се то такмичити у 7 различитих занатских дисциплина: Заваривање (МАГ, РЕЛ, ТИГ) Оператер машинске обраде (Стругар, Глодач), Механичар моторних возила и Бравар.
Поред ученика и њихових ментора отварању су присуствовали представници Заједнице машинских школа, директор Регионалне привредне коморе Звонко Туфегџић, представници Факултета за машинство и грађевинарство, представници привредних компанија, а такмичење је свечано отворила Бојана Маринковић руководилац Школске управе Краљево. Током свечаног отварања школи је уручен и комплет алата, донација компаније „Униор алати“.
За први дан такмичења предвиђен је практичан рад у свим категоријама заваривања, који је реализован у компанији „Радијатор инжењеринг“, док су за то време остали такмичари решавали тест знања. У суботу ће се улоге заменити, тако што ће Заваривачи радити тест знања, а остале категорије очекује практичан задатак.

Извор текста и фотографија: ФБ страница МТШ „14. октобар“