Састанак са директорима и стручним сарадницима основних и средњих школа

Дана 29.08.2023. године у Сали 1 Градске управе града Краљева одржан је састанак Школске управе Краљево са директорима и стручним сарадницима основних и средњих школа. Састанку су присуствовали руководилац и просветни саветници Школске управе Краљево, градоначелник Града Краљева и представници Полицијске управе Краљево.

Састанак је отворила Бојана Маринковић, руководилац Школске управе Краљево и дала реч градоначелнику Града Краљева др Предрагу Терзићу, који је истакао значај образовања и безбедности свих учесника у образовном процесу.

Представник Полицијске управе Краљево Јовица Дошић представио је анализу о стању безбедности ученика и школа у школској 2022/2023. године. Начелник Полицијске управе Краљево Новица Плескоњић, упознао је директоре са новинама у поступању полиције у циљу подизања безбедности и унапређења сарадње са школама у новој школској години. Састанку су присуствовали и представници полиције из града Краљева, општина Рашка и Врњачка Бања: заменик начелника Полицијске управе Краљево Горан Грујић, начелник Полицијске станице Врњачка Бања Александар Тешић, начелник одељења Криминалистичке полиције Милан Булатовић, начелник Полицијске станице Рашка Бранко Чеперковић, начелник Одељења полиције Јовица Дошић и начелник одељења Саобраћајне полиције Радован Чурлић.

Просветни саветник Владан Сеизовић упознао је директоре са кључним активностима и иницијативама у области основног и средњег образовања и васпитања у Републици Србији, са посебним освртом на почетак школске године и Смернице за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у школској 2023/2024. години. О изазовима у раду образовно-васпитних установа и директора говорио је просветни саветник Алекса Попадић, који је директоре школа подсетио на обавезе школа и наставника у вези са оцењивањем ученика и стручним усавршавањем. Просветни саветник Љиљана Ракић упознала је присутне са пројектима који се у нашем образовном систему реализују, а у којима учествују школе са територије Школске управе Краљево.

Руководилац Школске управе Бојана Маринковић, на крају састанка, подсетила је на обавезе школе на поступање у складу са законима и правилницима и поделила са присутнима додатне информације од значаја за успешан рад школа у новој школској години и истакла да установе од Школске управе могу да очекују и добију потребну помоћ и подршку.