Обележавање Дана Светог Саве у Гимназији у Врњачкој Бањи

Прослава школске славе Светог Саве уприличена је у новом објекту Гимназије у Врњачкој Бањи.
Овом приликом су награђени најбољи ученици и наставници, учесници Републичких и Међународних такмичења и смотри у претходној школској години, укупно 16 ученика и 9 наставника. Традиционално, председник Општине Врњачка Бања новчано награђује најбоље ученике и наставнике са територије Општине Врњачка Бања, а директорка школе је књигама наградила најбоље ученике јер, како је сама у кратком обраћању нагласила, највећа вредност Светосавља су ученици, а на понос целокупној школи су издвојена чак три прва места у Републици претходне школске године.
У име Министарства просвете, Бојана Маринковић, руководилац Школске управе Краљево, поклонила је Гимназији четири лаптопа и један видео бим.
Обележавању школске славе присуствовали су руководилац Школске управе Краљево, Бојана Маринковић, заменик председника СО Врњачка Бања, Дане Станојчић, помоћник председника општине Врњачка Бања, Милутин Думановић, директор Културног центра Врњачка Бања, Саша Миленковић, запослени, ученици, пензионери, као и чланови Школског одбора и пријатељи школе.
Чланови стручног већа наставника српског језика и књижевности и наставника уметности предали су славски колач наставницима стручног већа математике и рачунарства и информатике.
У кратком програму који је претходио сечењу и примопредаји славског колача, учествовао је мешовити гимназијски хор који је извео Светосавску химну, а четири чланице хора (Лана, Миа, Миона и Милица) су посебно побрале симпатије присутних отпевавши музички обрађене стихове Илићеве песме „Ко удара тако позно“. Наташа Станковић се представила одломком из Симовићеве песме „Ходочашће Светом Сави“, а Вања Влајковић је интерпретирала речи у славу Светог Саве. Кроз целокупан програм, сигурно и надахнуто, присутне је, у улози конферансијеа, спровела Јулијана Бабић.
Целокупан програм је осмишљен, припреман и реализован у склопу обогаћеног једносменског рада (задужени наставници: Слађана Опачић, Оливер Миљковић и Данијела Брђовић).

Извор снимка: Телевизија Врњачка Бања

Извор текста: Сајт Гимназије Врњачка Бања