Учимо као сав нормалан свет

Успела акција Ротари клуба Краљево

УЧИМО КАО САВ НОРМАЛАН СВЕТ

          Школска управа у Краљеву данас са задовољством може да каже да свака школа, или истурено одељење, на том подручју има бар по један рачунар у настави. Да, за развијени свет ово би била бајата вест, али ми живимо сада и овде, и дужност нам је да да урадимо колико можемо, па и мало више од тога.

Последња у низу у овом подручју била је ОШ“Стефан Немања“ из Студенице, која је јуче добила четри рачунара за своја одељења у  Рудну, Реци, Бзовику и Мланчи. Примопредају технике је организовала Школска управа Краљево пред више од педесет директора свих школа овог дела Србије, а дародавац је Ротари клуб Краљево.

         Иначе, ово је резултат вишемесечног пројекте Ротари клуба Краљево под називом НИЈЕДНА ШКОЛА БЕЗ РАЧУНАРА, где су учествовали ротаријанци из других градова Србије, али и не мали број Краљевчана. Ротари клуб је у марту ове године имао и донаторско вече у оквиру ове акције, када је обезбеђен највећи део средстава. Овај клуб је поделио укупно 12 рачунара, чија вредност прелази три хиљаде евра, а поред Студенице, ова учила су добиле и школе У Самаили, Витковцу, Роћевићима и Школа „Иво Лола Рибар“ из Краљева, рекла је Бојана Маринковић. руководилац Школске управе Краљево.

Такође, акција Ротари клуба Краљево је део пројекта Ротари дистрикта 2483 под називом „100 за 100″/сто компјутера за сто школа/и „За лепшу школу“, за које овај дистрикт има и два меморандума са Министарством просвете. Резултат те сарадње је више од 600 компјутера за око 150 школа у Србији, са уграђеним легалним софтверима. Ротари дистрикт је у више наврата организовао и обуку наставника који ће на овим уређајима радити с децом, рекао је Радован Типсаревић, члан Ротари клуба Краљево.