Одржан састанак са директорима основних школе

Дана 20.03.2023. године у ОШ „Јово Курсула“ у Краљеву одржан је састанак Школске управе Краљево са директорима основних школа. Састанку су присуствовали руководилац и просветни саветници Школске управе Краљево, информатички координатор за Рашки управи округ и представници Полицијске управе Краљево.

Састанак је отворила Бојана Маринковић, руководилац Школске управе Краљево. Представници Полицијске управе Краљево упознали су директоре о новинама у поступању полиције и сарадњи са школама. Мирољуб Сеничић, информатички координатор за Рашки округ подсетио је директоре основних школа на до сада завршене активности у вези са завршним испитом и предстојеће обавезе у вези са уписом.

Просветни саветник Алекса Попадић упознао је директоре са свим активности које се спроводе како би се школе што боље припремиле за успешну реализацију пробног и завршног испита, ако и са препорукама за унапређење реализације пројекта „Обогаћени једносменски рад“. О осигурања квалитета рада установа говорио је просветни саветник Владан Сеизовић, који је директорима школа представио искуства и запажања просветних саветника из спољашњег вредновања и стручно-педагошког надзора, у циљу унапређивања рада школа у свим областима квалитета. Просветни саветник Наташа Симовић је упознала директоре са стручним упутством за организацију студијских путовања и обавезама школа у вези са овом врстом активности. Просветни саветник Љиљана Ракић упознала је присутне директоре са пројектом „Играмо се и учимо , са Теслом се дружимо“, као и са текућим питањима. Руководилац Школске управе Бојана Маринковић, на крају састанка, поделила је са присутнима још неке информација од значаја за успешан рад школа у предстојећем периоду.

Извор видео снимака: РТВ Краљево и РТВ Мелос