Министар спорта посетио ОШ „Милун Ивановић“ у Ушћу и ОШ „Стефан Немања“ у Студеници

Циљ посете био је да се види какво је стање у Краљеву у погледу спортске инфраструктуре, организације спорта и услова за физичко васпитање, спорт и рекреацију.

Министар спорта Зоран Гајић посетио је данас Ушће, Студеницу и Краљево заједно са државним секретаром Марком Кешељем и посебним саветником Дејаном Бојовићем. Заједно са градоначелником Краљева др Предрагом Терзићем, његовим помоћником за спорт Милошем Симовићем и руководиоцем Школске управе Краљево Бојаном Маринковић, они су обишли основне школе „Милун Ивановић“ у Ушћу и „Стефан Немања“ у Студеници, којима је Министарство донирало спортску опрему и реквизите – одбојкашке, кошаркашке, рукометне и фудбалске лопте, голове за рукомет са мрежама, стаклене табле и зглобне обруче за кошарку.
Министар Гајић оценио је да је хала у Ушћу ју добром стању, да се одржава и препуна је спортских садржаја:

– У Студеници су направљени терени на отвореном и заиста постоје сви услови за извођење наставе физичког васпитања и за рад школских и клупских секција. Терени под обалом у Краљеву су, по мени, јединствен простор у Србији, јер на једном месту постоји спортски центар и терени на отвореном који су, иако се види да се још ради, у феноменалном стању. Овде заиста постоје феноменални услови за бављење спортом.
Он је апеловао на све који раде у систему спорта, и професоре и наставнике физичког васпитања, да што више својих садржаја – тренинга, часова, наставе – одржавају на отвореном.

Извор текста: Портал Круг

Извор видео снимака: РТВ Краљево и РТВ Мелос