Градоначелница Јужног Јуклида поново посетила Краљево

Градоначелница Јужнog Јуклидa, у Охају, Џорџин Вило, у циљу развијања и јачања добрих партнерски односа између наша два побратимљена града, поново је посетила град на Ибру. Како је истакао градоначелник града Краљева др Предраг Терзић, сарадња између Војске Србије и Националне гарде Охаја проширена је и на сарадњу у цивилном сектору, а један од видова те сарадње јесте и сарадња између јединица локалних самоуправа, коју је града Краљево отпочео братимљењем са Јужним Јуклидом, градом у америчкој држави Охајо.

„Ми смо прошлог пута имали почетне разговоре о важним питањима, а сада смо те разговоре конкретизовали. Данас смо наставили разговоре у више различитих области, а посебно бих желео да истакнем сарадњу између Школске управе у Краљеву са госпођом Џорџин Вило, где очекујемо да ћемо успети да остваримо контакте између основних и средњих школа у Јужном Јуклиду и краљевачких школа, ту првенствено мислим на билингвална одељења у ОШ „IV краљевачки батаљон“, али и на Филолошку гимназију у Краљеву“, истакао је градоначелник.

Терзић је нагласио да град Краљево може имати много користи од ове сарадње, па подсетио да је уз помоћ Националне гарде Охаја у потпуности реконструисана спортска сала у ОШ „Светозар Марковић“ у Краљеву.

Градоначелница Вило, истакла је, да јој је посебно драго, као српском градоначелнику, што је Национална гарда Охаја побратимљена са Војском Србије и са градом Краљевом. Како је појаснила, са великим задовољство је поново посетила Краљево, јер сматра да је битно да се градоначелници и њихови сарадници боље упознају и разумеју како би разменили искуства и развили сарадњу и за будућа поколења.