Добро нам дошли, прваци!

„Стигао нам је септембар, а са њим и дан о којем су вам сигурно много пута причали, дан који сте замишљали као нешто велико и лепо, дан када постајете ђаци. То је велика ствар!
Од сада сте ви мали велики људи који имају своја права и којима одрасли треба да укажу поштовање.
У школи ћете научити да читате. пишете, певате, свирате, сликате; научићете шта је то другарство, како се оно ствара и негује. Имаћете добре, пажљиве и ведре учитељице, које ће вас учити свему овоме.
Најмлађи и најдражи ђаци, желим ван свима торбе пуне петица, да у школу долазите са осмехом и да са осмехом излазите из школе, да будете вредни и успешни! Само храбро и само напред! Нека вам је срећан почетак школовања!“, рекла је Бојана Маринковић, руководилац ШУ Краљево, приликом пријема првака у ОШ „Јово Курсула“ Краљево.

И у ОШ „Бане Миленковић“ Ново Село, Општина Врњачка Бања, као и у свим градовима Србије јуче је почела нова школска 2019/2020. година.
Пригодном приредбом ученика петог разреда, у амфитеатру школе, организован је пријем ђака првака којих је ове године 26 у матичној школи и 2 у ИО Рсавци. Све присутне је најпре поздравила директор школе Снежана Шпировић и пожелела добродошлицу будућим првацима, а затим и помоћник председника Општине Врњачка Бања Ненад Манојловић.
Свечаном пријему ђака првака присуствовао је представник Школске управе Краљево, просветни саветник Владан Сеизовић, као и представници Удружења за одбрану Ћирилице „Добрица Ерић“ и Удружења грађана „Новоселац“ Вучица Тодоровић, учитељица школе у пензији и Жарко Марковић, председник УГ „Новоселац“.
Прваци су након приредбе и свечане прозивке у пратњи својих родитеља и учитељице Леле Кораћ отишли по први пут у своју учионицу.
Од општине Врњачка Бања сви прваци су добили по поклон честитку у вредности од четири хиљаде динара, а од Удружења „Новоселац“ поклон књигу „Ново Село Западноморавско“.